FACEBOOK

Bιογραφικό

            Το ενδιαφέρον μου και η αγάπη μου για τα σκυλιά ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Πάντα περιτριγυριζόμουνα από τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους μας περνώντας μαζί τους πολλές ευχάριστες στιγμές.

          Παρατηρώντας τους σκύλους και ασχολούμενος μαζί τους κατάλαβα πως σήμαιναν κάτι περισσότερο για μένα από μια απλή συντροφιά. Μετά την αποφοίτηση μου απο το Κολλέγιο Αθηνών, ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (DEREE) η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τα σκυλιά με κέρδιζαν όλο και περισσότερο. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με την επαγγελματική εκπαίδευση σκύλων.

            Ερευνώντας και μαθαίνοντας για την εκπαίδευση σκύλων στην Ελλάδα επέλεξα το εκπαιδευτήριο – κυνοτροφείο « Πύλη Μολοσσών» στη Θουρία Καλαμάτας για να μάθω τη τέχνη αυτή από έναν άνθρωπο καταξιωμένο με μακροχρόνια εμπειρία στα σκυλιά. Στο εκπαιδευτήριο αυτό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να εργαστώ με περισσότερα από 100 σκυλιά μαθαίνοντας έτσι τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες τους, τη μεταξύ τους συμπεριφορά και τη σχέση τους με τον άνθρωπο. Παράλληλα παρατηρούσα και μάθαινα για την εκτροφή σκύλων, τις δυσκολίες της, την αφοσίωση που απαιτείται και την ψυχική ανταμοιβή μιας καλής γέννας. Οι φυλές εκτροφής στις οποίες πάνω εξειδικεύτικα συμπεριλάμβαναν τον Μολοσσό Ηπείρου, το Bandog, τον Ελληνικό Ποιμενικό, το AmericanPitbullTerrier, το CaneCorso, τοRottweiler, τον Γερμανικό Ποιμενικό. Παράλληλα γνώρισα πληθώρα άλλων σκύλων, μικρόσωμων και μεγαλόσωμων φυλών, τα οποία εκπαιδευόντουσαν σε εμάς. Η εκπαίδευση συμπεριλάμβανε τη βασική υπακοή, τα καθήκοντα ασφαλείας, την έρευνα και διάσωση και τη διόρθωση συμπεριφοράς. Η εκμάθηση αυτών ξεκίνησε από τη γνώση της κάθε ράτσας ξεχωριστά, τη ψυχολογία και το νευρικό τους σύστημα και κατόπιν τη πρακτική εφαρμογή της σε κάθε σκύλο ξεχωριστά, αποκομίζοντας τη μέγιστη δυνατή γνώση και εμπειρία.

           Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύω σκυλιά κάθε ράτσας ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Μέσα από την εκπαίδευση ο σκύλος αισθάνεται χρήσιμος γιατί δεν είναι άπραγος δέκτης χαδιού, το οποίο δυστυχώς συνηθίζεται, αλλά χρήσιμο μέλος της οικογένειας. Η εκπαίδευση επιδρά στο ψυχικό κόσμο του σκύλου δίνοντάς του αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση του νευρικού του συστήματος με αποτέλεσμα να έχει μια μή κυριαρχική αλλά ισορροπημένη συμπεριφορά. Χτίζω μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο αφεντικό και το σκυλί του, μια σχέση αληθινή και όχι μια σχέση που βασίζεται στην ευκαιριακή υλική ανταμοιβή. Μια σχέση που θα διαρκέσει μια ζωή και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Πάντοτε ανταμείβω τον σκύλο με κάτι φυσικό -το χάδι-, το όποιο και εμείς οι άνθρωποι όπως και οι σκύλοι χρειάζονται και έχουν ανάγκη. Εργαλεία μου είναι η γλώσσα του σώματος, η κίνηση, το χρώμα της φωνής και το αληθινό ενδιαφέρον ως προς το σκύλο.

Βαλκανάς Γ.

O σκύλος μου φυλάει το εργοστάσιο μου, είμαι ήσυχος για τη περιουσία μου και έχω τον απόλυτο έλεγχο επάνω του.
(Leon-βασική υπακοή - φύλαξη χώρου)

Κώστας Καψομενάκης

Ο Γιώργος μου έδειξε πως μπορώ να έχω τον έλεγχο του σκύλου μου, όπου αυτό χρειαστεί.
(Moby - Βασική υπακοή)

Ορσαλία Σουλτάτη

Με την εκπαίδευση στο Γιώργο έχτισα μία ουσιαστική επικοινωνία με το σκύλο μου, έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
(Darco - Βασική υπακοή)

Αντώνης  Θωμαϊδης